روش های جهش تولید دانش بنیان

سوالی که در دنیای امروزی ما، ذهن اکثر متخصصان را به خود درگیر کرده است مربوط به روش های جهش تولید دانش بنیان می باشد. اصلا ما چگونه می توانیم روش های جهش تولید دانش بنیان را برای ایجاد یک تحول در این زمینه به کار گیریم. به صورت کلی، روش های جهش تولید دانش بنیان می توانند صنایع یک کشور را به صورت کامل تحت تاثیر خود قرار دهند. رایج تر شدن روش های تولیدی دانش بنیان به متخصصین اجازه می دهند تا با خیال راحت و در بهترین حالت ممکن نسبت به انجام فعالیت های مختلف اقدام نمایند. البته که بررسی روش های جهش تولید دانش بنیان کار راحتی نیست. برای دسترسی دقیق به همه این روش ها، باید تحقیق های زیادی در این زمینه انجام داد. ولی در ادامه، ما قصد داریم تا در مورد چند روش آشکار در جهت جهش تولید دانش بنیان را مورد بررسی قرار دهیم. پس با ما همراه باشید.

اولین مورد از روش های جهش تولید دانش بنیان، حمایت های دولتی و گمرکی

اولین مورد از روش های جهش تولید دانش بنیان، حمایت های دولتی و گمرکی می باشد. شرکت های دانش بنیان در جهت انجام فعالیت های مختلف، گاهی اوقات مجبور به واردات مواد اولیه مورد نیاز خود هستند. این مسئله وقتی پر رنگ تر می شود که مواد اولیه مورد نیاز در جهت انجام فعالیت های مختلف توسط این شرکت ها، در داخل ایران تولید نشود. در این زمینه بهترین راه حل چیست؟ از بین بردن محدودیت های گمرکی و حمایت توسط دولت به این شرکت ها اجازه می دهد تا خیلی راحت تر از سایر فعالین این حوزه، نسبت به واردات مواد اولیه خود اقدام نمایند. بی شک این مسئله مزایای زیادی دارد.

البته که این مورد از روش های جهش تولید دانش بنیان فقط به حمایت های گمرکی اشاره ندارد. تولید و ارائه بسته های حمایتی توسط دولت هم می تواند مزایای زیادی را برای این شرکت ها به همراه داشته باشد. بسته های حمایتی که می توانند هزینه های پرداختی این شرکت ها را کاهش دهند و مالیات آنها را کمتر نمایند، از حمله این حمایت ها به حساب خواهند آمد. البته، به خاطر داشته باشید که اکثر دولت ها و کشور ها در حال حمایت از تولید های دانش بنیان هستند. آنها به شرکت هایی که در این زمینه راه اندازی شده اند، حمایت های مالی و گمرکی زیادی را ارائه می کنند. همین مسئله هم باعث رایج تر شدن تولید دانش بنیان شده است.

دومین مورد از روش های جهش تولید دانش بنیان، تسهیلات سربازی کارکنان

پس از تسهیل روند تولید دانش بنیان با تامین مواد اولیه، کاهش هزینه مالیات و ارائه بسته های حمایتی و وام های مختلف، نوبت به حمایت از کارکنان یک شرکت دانش بنیان می رسد. دومین مورد از روش های جهش تولید دانش بنیان به تسهیل خدمت سربازی کارمندان این شرکت ها اشاره دارد. به خاطر داشته باشید که شرکت های دانش بنیان معمول با استفاده از کارمندان و متخصصین دانشگاهی تاسیس می شوند. همین مسئله هم باعث شده تا حمایت از این افراد از نظر خدمت سربازی اهمیت بیشتری پیدا نماید. به صورت کلی، شرکت های دانش بنیان در زمینه های مختلفی فعالیت کرده و خدماتشان را ارائه می نمایند.

ولی، تولید دانش بنیان بدون استفاده از افراد متخصص و تعلیم دیده وجود ندارد. زمانی که دولت افراد واجد شرایط برای عضویت در یک شرکت دانش بنیان را برای سربازی ارسال می کند، در حال هدر دادن نیروی انسانی و علمی خود می باشد. حمایت از متخصصین حوزه دانش بنیان به عنوان یکی از اصلی ترین روش های جهش تولید دانش بنیان شناسایی می شود. در صورتی که دولت ها قصد بهبود وضعیت تولید دانش بنیان در کشور خود را دارند، لزوما باید از متخصصین و کارمندان حاضر در این زمینه حمایت نمایند تا در آینده با هیچ مشکل خاصی مواجه نشوند.

سومین مورد از روش های جهش در دانش بنیان، حمایت های بورسی

سومین مورد از روش های جهش تولید دانش بنیان، حمایت بورسی می باشد. منتشر کردن سهام یک شرکت در بازار بورس داخلی ایران می تواند نتایج فوق العاده ای را به همراه داشته باشد. به عقیده اکثر کارشناسان اقتصادی، این روند می تواند به صورت مستقیم میزان سود دهی این شرکت ها را تحت تاثیر خود قرار دهد. افراد سرمایه گذار نیز با حمایت بیشتر می توانند وضعیت تامین مواد اولیه و هزینه های شرکت دانش بنیان را به صورت مستقیم تحت تاثیر خود قرار دهند.

پس، حمایت های بورسی یکی از مهم ترین مراحل مربوط به جهش تولید دانش بنیان به حساب می آید که اهمیت زیادی داشته و می تواند بر روی میزان سود شرکت های دانش بنیان تاثیر گذار باشد. البته، به خاطر داشته باشید که بسته به ماهیت شرکت، میزان اثربخشی این مورد کم و زیاد می شود. گاهی اوقات شرکت ها به حمایت های تبلیغاتی بیشتر از حمایت های بورسی نیاز دارند. در این شرایط احتمال اینکه این مورد از روش های جهش تولید دانش بنیان کارایی خود را از دست بدهد وجود خواهد داشت.

چهارمین مورد از روش های جهش تولید دانش بنیان، ترویج فعالیت های دانش بنیان

چهارمین و آخرین مورد از روش های جهش تولید دانش بنیان، به ترویج فعالیت های دانش بنیان اشاره دارد. خیلی از افراد متخصص حاضر در ایران همچنان نمی دانند که برای فعالیت در این زمینه باید از کجا شروع کنند. اصلا فعالیت های دانش بنیان به چه مواردی نیاز داشته و از کجا شروع می شوند.

همین مسئله هم باعث شده تا این افراد با مشکلات مختلفی مواجه شوند. راه حل این مشکل چیست؟ تبلیغ و ترویج فعالیت های دانش بنیان به افراد کمک می کند تا در بهترین حالت ممکن نسبت به انجام فعالیت های مختلف همچون تولید کالا های جدید و علمی اقدام نمایند. لازم به ذکر است که این مورد از روش های جهش تولید دانش بنیان، می تواند به صورت مستقیم شرکت های فعال در این زمینه و روش های تولیدی را تحت تاثیر خود قرار دهد. در نتیجه، توجه به آن مزایای زیادی را در خود جای داده است.

کود فسفات چیست؟

 فسفر عنصر بسیار مهمی است که برای رشد همه گیاهان ضروری است. با کمبود آن، کشاورزان و باغداران کود فسفات مصرف می کنند.  فسفر فرآیندهای متابولیک در گیاه را کنترل می کند و منبع انرژی است. این عنصر بخشی از هسته سلول است که در زندگی گیاه نقش اساسی دارد. و علاوه بر این، فسفر در سنتز کربوهیدرات ها نیز نقش دارد.

بنابراین، فقط با مقدار کافی کود فسفات، گیاهان به درستی و به سرعت رشد می کنند و به خوبی میوه می دهند. کود فسفر باعث رشد ریشه گیاه و افزایش عملکرد آن می شود، بنابراین استفاده از آن برای محصولاتی مثل سبزیجات، غلات، توت ها و میوه ها اهمیت ویژه ای دارد.

ویژگی منحصر به فرد کود فسفات این است که نمی توانید از “تغذیه بیش از حد” گیاهان با این کود بترسید. البته این بدان معنا نیست که می توانید گیاهان را بدون اندازه گیری با این کود تغذیه کنید، اما اگر کود فسفات بیشتری نسبت به آنچه در دستورالعمل ذکر شده به خاک داده اید، نگران نباشید.

علائم کمبود فسفر

ساقه ها و برگ های گیاهان ابتدا تیره می شوند و سپس به رنگ ارغوانی در می آیند. اغلب، لکه های تیره در برگ های پایین بوته ظاهر می شوند.

برگها تغییر شکل داده و زودتر می ریزند.

رشد گیاه متوقف می شود و ریشه ضعیف رشد می کند.

در اولین علائم کمبود فسفر، باید کود فسفات به خاک اضافه شود. و بهتر است برای استفاده از این کود سالانه انجام شود.

انواع کود فسفات و کاربرد آنها

توصیه می شود همه کودهای فسفاته در پاییز و همزمان با حفاری استفاده شوند و نه فقط در سطح خاک پراکنده شوند. واقعیت این است که فسفر درکودهای فسفاته  به شکلی وجود دارد که جذب آن دشوار است و در طول زمستان این مواد در لایه های خاک پخش می شوند و در اواخر بهار یا اوایل تابستان به خوبی توسط ریشه گیاهان جذب می شوند. اما برخی از کودها (معمولا مایع) که فسفر در آنها به شکل آسان جذب وجود دارد نیز در بهار و در طول فصل رشد مصرف می شوند.

سوپر فسفات

بسیاری از کشاورزان و باغداران معتقدند که این کود بهترین نوع کود فسفات است. کود سوپر فسفات متشکل از مونوکلسیم فسفات، اسید فسفریک و عناصر کمیاب مانند منیزیم و گوگرد است. سوپر فسفات ساده دارای 15-20٪ فسفر و نوع دیگر آن دارای دو برابر فسفر حدود 50٪ است. هر دو نوع برای هر دو زمین باز و بسته مناسب هستند. و برای همه فرهنگ ها و در هر خاکی اعمال می شود. اما این کودهای فسفاته برای گل ها به ویژه برای گل رز و دیگر محصولاتی همچون گوجه فرنگی، خیار، درختان سیب، انگور و توت فرنگی مفید هستند.

هنگام کاشت محصولات باغی 20-15 گرم کود فسفات به هر کدام و هنگام کاشت بوته و درخت هر کدام 70-35 گرم اضافه می شود. در طول فصل رشد از کود فسفات مایع استفاده می شود. هنگام استفاده از سوپر فسفات مضاعف، به دلیل غلظت بالای فسفر در آن، میزان مصرف کود بر 2 تقسیم می شود.

آموفوس

این کود از خنثی سازی اسید فسفریک با بکارگیری آمونیاک به دست می آید. معلوم می شود فسفات آمونیوم یکی از مواد مغذی مهم گیاه را تولید می کند. بنابراین، در ترکیب آموفوس – 11-12٪ نیتروژن و حدود 50٪ فسفر وجود دارد، در حالی که کلر و نیترات ندارد، بنابراین این کود فسفر-نیتروژن برای محصولات خیار ایده آل است. آموفوس را می توان نه تنها در پاییز، بلکه در بهار در هنگام کاشت نیز استفاده کرد، زیرا به خوبی در آب حل می شود. برای تغذیه گیاهان زینتی و سبزیجات، 15-25 گرم آموفوس و برای درختان میوه و بوته های توت – 20-35 گرم استفاده می شود.

کودهای فسفات پیچیده

دیاموفوس

نام های دیگر این کود آمونیوم هیدروژن فسفات و دی آمونیوم فسفات است. دیاموفوس حاوی حدود 50 درصد فسفر و 18 تا 20 درصد نیتروژن است. این کود میزان اسیدی بودن خاک را کاهش می دهد و اغلب همراه با کود دامی یا فضولات پرندگان استفاده می شود. این نوع کود فسفات عمدتاً برای کاشت سبزیجات استفاده می شود. بنابراین، هنگام کاشت سیب زمینی، گوجه فرنگی و خیار1 قاشق چایخوری به هر گودال اضافه می شود.

متافسفات پتاسیم

این نوع کود فسفات به صورت پودری سفید رنگ است که حاوی 55-60٪ اکسید فسفر و 35-40٪ اکسید پتاسیم است.

متافسفات پتاسیم در خاک اسیدی به خوبی جذب می شود. این کود فسفر پتاسیم برای گیاهان حساس به کلر مثل انگور، حبوبات و غیره مفید است.

پودر فسفریتی

این کود معدنی (به صورت پودر) حاوی حدود 20 درصد فسفر، 30 درصد کلسیم و مجموعه ای از عناصر کمیاب است. فسفات کلسیم محلول در آب است، بنابراین، فقط در خاک های اسیدی یا زمانی که همراه با کودهای اسیدی (مثلاً کود دامی) استفاده می شود، توسط گیاهان جذب می شود. این نوع کود فسفات، هنگام حفاری قبل از کاشت محصولات باغی (1.5-2 کیلوگرم در هر 10 متر مربع) در خاک جاسازی می شود.

نیتروآموفوسکا

در حال حاضر، کودهای فسفات پیچیده بسیار محبوب هستند، زیرا آنها نه تنها فسفر، بلکه سایر عناصر درشت که برای رشد مناسب گیاهان (پتاسیم و نیتروژن) ضروری هستند، نیز دارند. این نوع کود فسفات پیچیده دارای نیتروژن – فسفر – پتاسیم به صورت مایع و به صورت گرانول خاکستری است.

قابل ذکر است که فسفر به سه شکل مونوکلسیم فسفات، دی کلسیم فسفات و آمونیوم فسفات ارائه می شود. نسبت نیتروژن، پتاسیم و فسفر ممکن است متفاوت باشد.

مزایای کود فسفات

کودهای فسفاته مهمترین منبع تغذیه گیاهان هستند، این مزایا شامل موارد زیر می باشد.

  • افزایش عملکرد میوه ها و غلات
  • بهبود طعم و کیفیت میوه ها و انواع محصولات
  • بهبود کیفیت ظاهری گیاهان
  • افزایش ایمنی در برابر بیماری های ویروسی و قارچی
  • افزایش مقاومت در برابر سرما و مقاومت در زمستان
  • کند کردن روند پیری گیاهان
  • تحریک رشد و نمو ریشه
  • افزایش مقاومت گیاهان در برابر کمبود مواد مغذی.

با توجه به اینکه کود فسفات به آهستگی جذب می شود، توصیه می شود 1 بار در 2-3 سال کوددهی انجام شود.

 

 

 

اصول تجاری‌سازی محصولات دانش بنیان

کارشناسان علم اقتصاد مدرن بر این باورند که تجاری‌سازی محصولات دانش بنیان، موج جدیدی از پیشرفت اقتصادی در تمام کشورهای دنیاست. سوال اینجاست که کسب‌ وکارهای دانش بنیان در حقیقت چه فعالیتی دارند و محصولاتی که به بازار ارائه می‌دهند، چگونه است.

امروز و در این مقاله قصد داریم بیشتر با روش‌های تجاری‌ سازی محصولات دانش بنیان آشنا شویم، اصول آن را بشناسیم و چارچوب‌های آن را برشماریم. در نهایت با خدمات شرکت بازرگانی تُحفه در این زمینه شما را آشنا خواهیم ساخت. همراهمان باشید.

شرکت‌های دانش بنیان، فتح‌کنندگان اقتصاد امروز

بیایید برای این‌ که بیشتر با نوع خدمات شرکت‌های دانش بنیان آشنا شویم،‌ یک مثال را بررسی کنیم. تصور کنید سوار خودرویی می‌شوید که دقیقا میزان فشار هوای تایرها، تطابق دمایی تایرها در برابر تغییرات آب و هوایی، میزان فرسودگی یا سلامت تایرها و فشار وارده از خودرو به تایر را به اطلاع راننده می‌رساند. حتی اپلیکیشنی هم طراحی شده که از طریق آن، راننده بتواند وضعیت خودرو را بررسی کند. این مثال،‌ یک نسخه‌ی ساده از پروژه‌ای «هوشمندانه» یا اصطلاحا «دانش بنیان» نامیده می‌شود. بسیاری از محصولاتی که در طول روز می‌بینید، از پوشک‌هایی که در صورت خیس شدن رنگ عوض می‌کنند، تا راکت‌های تنیسی که وقتی به توپ ضربه می‌زنند، چراغشان روشن می‌شود، همگی نمونه‌هایی از محصولات دانش بنیان هستند.

اما میزان آگاهی مردم و استقبال آن‌ها از چنین محصولاتی،‌ در حیطه‌ی کار تجاری‌سازی محصولات دانش بنیان قرار می‌گیرد. این محصولات به منظور بهتر ساختن زندگی روزمره‌ی انسان ساخته و پرداخته شده‌اند.

محصولات شرکت‌های دانش بنیان معمولا در چند ویژگی مشترک هستند:

  • هر چه بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند، هوشمندتر می‌شوند.
  • معمولا توسط طراحان یا دانشمندان کم‌تر شناخته‌شده یا تازه‌کار توسعه می‌یابند.
  • می‌توان آن‌ها را شخصی‌سازی کرد.
  • مصرف‌کننده هنگام استفاده از محصولات شرکت‌های دانش بنیان، هوشمندتر عمل می‌کند و باهوش‌تر می‌شود. این محصولات تا حد قابل توجهی ذهن مصرف‌کننده را درگیر کرده و وی را به سوی یادگیری سوق می‌دهند.

استراتژی‌های تجاری‌سازی محصولات دانش بنیان

به دنبال راهی برای تجاری‌سازی محصولات دانش بنیان می‌گردید؟ در طی سال‌های اخیر و رشد استثنایی شرکت‌ها و محصولات دانش بنیان، این سوال ذهن هر کارآفرین و تولیدکننده‌ی دانش بنیانی را به خود مشغول کرده است. چطور می‌توانم بابت فروش محصولات خود پول در بیاورم؟‌ چگونه با برندها وارد معامله شوم؟ راه‌های تجاری‌سازی محصول من کدامند؟

بیایید یک نگاه کلی به اصول فروش محصولات دانش بنیان بیندازیم:

  • اولین اصلی که هر کسب‌وکار دانش بنیان باید آن را در پیش بگیرد،‌ پیدا کردن مِنتو، مربی یا مشاور اصلح و قابل اعتماد است.
  • با استراتژی‌های مختلف مارکتینگ، خصوصا دیجیتال مارکتینگ آشنا شوید.
  • برگزاری رویدادهای تجاری را پشت گوش نیندازید.
  • وارد برنامه‌ی معرف یا ارجاع‌ مارکتینگ شوید!
  • به کاربران و مشتریان محصولات خود، «صدآفرین» دهید!
  • کمپین‌های تجاری را دست کم نگیرید.
  • با یک شرکت معتبر و بزرگ وارد همکاری شوید.

یاری گرفتن از مِنتور، مربی یا مشاور حرفه‌ای و کاربلد

اولین راه تجاری‌سازی محصولات دانش بنیان،‌ این است که شما قدم به قدم فعالیت‌های خود را تحت نظر یک منتور یا مشاور حرفه‌ای انجام دهید. ممکن است در نگاه اول بسیاری این توصیه را پشت گوش بیندازند، اما دقت کنید که شما در حال ساخت و گسترش یک محصول هستید. در مسیر فتح یک قله،‌ کمک گرفتن از کسی که راه را به خوبی می‌شناسد، یک مزیت است. در صورتی که نمی‌دانید چطور می‌توانید یک مِنتور خوب پیدا کنید، یا دسترسی به یک مشاور خوب ندارید، شرکت بازرگانی تُحفه آماده‌ی خدمت ‌رسانی در این زمینه به شماست.

دیجیتال مارکتینگ غوغا می‌کند!

وقتی از دیجیتال مارکتینگ برای تجاری‌سازی محصولات دانش بنیان خود استفاده می‌کنید، در واقع انگار دارید با کمترین هزینه‌ی ممکن، بیشترین سود را برای خود می‌خرید. جامعه‌ی هدفِ گسترده‌ای در پلتفرم‌های آنلاین انتظار شما را می‌کشند تا شما با محصول متفاوت و دغدغه‌مند خود،‌ مشکلی که هر روز با آن دست و پنجه نرم می‌کنند را از سر راه بردارید. کمپین‌های دیجیتال مارکتینگ، تبلیغات مختلف در جوامع مختلف آنلاین، استفاده از بنرها و تولید محتوای مرتب و منظم، می‌تواند تاثیر باورنکردنی‌ای در موفقیتِ تجاری‌سازی محصول شما داشته باشد.

در صورتی که نمی‌دانید دیجیتال مارکتینگ محصول خود را از کجا شروع کنید، تیم تجاری‌سازی محصولات دانش بنیان شرکت خدمات بازرگانی تُحفه آماده‌ی خدمت‌رسانی به شما هموطن گرامی‌ست.

برگزاری رویدادهای تجاری را جدی بگیرید!

نیازی نیست برای تجاری‌سازی محصولات دانش بنیان خود،‌ همیشه شخصا رویدادهای مختلف برگزار کنید. شرکت در نمایشگاه‌های مختلف (خصوصا نمایشگاه‌های دانش بنیان)، می‌تواند سرعت تجاری‌سازی محصول شما را تا حد قابل توجهی افزایش دهد.

تاثیر ارجاع‌مارکتینگ در فروش محصولات دانش بنیان

ارجاع‌ مارکتینگ یا اصطلاحا ریفرال مارکتینگ می‌تواند در مدت زمان کوتاهی، برنامه‌ی تجاری‌سازی محصولات دانش بنیان را تسریع کند. طیِ این برنامه،‌ در حقیقت این مشتریان شما هستند که شما را تبلیغ می‌کنند! استفاده از یک نماینده‌ی انحصاری سرشناس که بتواند محصول شما را تبلیغ کند، یک راه مناسب برای گسترش و تجاری‌سازی محصول شماست. بخصوص که این روش آگاهی مردم از محصول شما را چند برابر می‌کند.

به مشتریان محصولات خود، صدآفرین دهید!

شاید در نگاه اول،‌ این استراتژی تجاری‌سازی محصولات دانش بنیان بیش از حد ساده و پیش پا افتاده به نظر بیاید. اما تجربه نشان داده است که استفاده از روش‌های جالب و جذابی مانند پاداش دادن به کاربران و مشتریان، می‌تواند تا حد زیادی استقبال از محصولات دانش‌ بنیان را بالا ببرد. برای مشتریان وفادار خود امتیازات خاصی تعیین کنید و سعی کنید این امتیازات به طور عمومی قابل مشاهده باشند. نتیجه باورنکردنی خواهد بود! می‌توانید جهت تبلیغ کمپین‌های خود،‌ از پلتفرم‌های آنلاین استفاده کنید.

کمپین‌های تجاری را دست کم نگیرید!

کمپین‌های تجاری معمولا نقطه‌ی عطفی برای پروژه‌های تجاری‌سازی محصولات دانش بنیان هستند. بخصوص اگر در این کمپین، محصول خود را طوری نشان دهید که قرار است یک دغدغه‌ی مهم اجتماعی را از میان بردارد، استقبال عموم (و حتی سایر شرکت‌ها) از محصول شما بی‌نظیر خواهد بود. به عنوان مثال می‌توان به دغدغه‌ی افزایش پلاستیک در محیط زیست اشاره کرد. بسیاری از شرکت‌های دانش بنیان این دغدغه‌ی اجتماعی-زیستی را نشانه گرفتند و از طریق آن، استقبال گسترده‌ای را جذب خود کردند. تهیه‌ی پوسترها و ویدیوهای تبلیغی را در این بین دست کم نگیرید!

همکاری با یک شرکت بزرگ!

اگر می‌خواهید که تجاری‌سازی محصولات دانش بنیان شما با سرعت بالاتری رخ دهد، می‌توانید از کمک و پشتیبانی شرکت‌های بزرگ استفاده کنید. شرکت خدمات بازرگانی تُحفه به شما اجازه می‌دهد تا ترندهای روز را دنبال کنید و جریان فکری جامعه را به سوی محصول دانش بنیان خود بکشانید. می‌توانید جهت مشاوره و اطلاعات بیشتر راجع‌به خدمات این شرکت، با تیم پشتیبانی تحفه تماس حاصل فرمایید.

مزایای صادرات به کشور های حوزه خلیج فارس

کشورهای حاشیه خلیج فارس جزو کشورهای ثروتمندی هستند که صادرات به آنها می تواند بسیار سودمند بوده و منافع مالی بسیار زیادی داشته باشد. ایران به کشورهای همسایه خود انواع و اقسام کالا را صادر می کند که بسیاری از آنها غیرنفتی هستند. از جمله این کالاها می توان به انواع مواد غذایی، انواع قطعات و لوازم صنعتی، مواد خام معدنی و غیره اشاره کرد. اگر بخواهیم به طور دقیق تر بگوییم، اقلامی مانند پسته، خرما، انواع شیشه، انواع کفپوش، محصولات کشاورزی، انواع محصولات معدنی و سنگ ها مانند سنگ های مرمر و حتی انواع محصولات غذایی مانند بیسکویت، کنسرو، لوازم خانگی و… به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می شود. اما مزایای صادرات به کشور های حاشیه خلیج فارس چیست؟ در ادامه با ما همراه باشید تا با وضعیت صادرات در ایران و  مزایای صادرات به کشور های حوزه خلیج فارس بیشتر آشنا شوید.

وضعیت صادرات کشور ایران

یکی از مسائلی که برای اقتصاد جامعه بسیار تعیین کننده است صادرات هر کشور است. میان رشد اقتصادی هر کشور و میزان صادرات آن ارتباط بسیار مستقیمی وجود دارد و مزایای صادرات به کشور های حوزه خلیج فارس بسیار است. کشور ایران صادرات نفتی و غیرنفتی بسیار زیادی به کشورهای مختلف دارد. آمارها نشان می دهد که ایران به کشورهایی مانند چین، امارات متحده عربی، عراق، ترکیه و در انتها افغانستان کالا های بسیار زیادی را صادر می کند. از جمله بهترین کالاهایی که کشور ایران صادر می کند می توان به انواع کالاهای پتروشیمی، مواد معدنی، فلزات، محصولات کشاورزی و کالاهای صنعتی اشاره کرد.

از آنجایی که کشورهای همسایه ایران، فاصله کمی با ما دارند و مرزهای آنها به کشور ما نزدیک است، صادرات به این کشورها می تواند یکی از پر سود ترین تجارت ها باشد. چرا که هزینه ‌های حمل و نقل به شدت کاهش پیدا می کند. همچنین یکسان بودن فرهنگ این دو کشور باعث می شود که مردمان آن کشور تمایل زیادی به مصرف کالاهای ایرانی داشته باشند. ایران به طرق مختلف از جمله زمینی، از طریق دریا و یا از طریق هوایی محصولات مختلف را به کشورهای اطراف صادر می کند. در ادامه با مزایای صادرات به کشور های حوزه خلیج فارس با شما صحبت خواهیم کرد.

مزایای صادرات به کشور های حوزه خلیج فارس چیست؟

مزایای صادرات به کشور های حوزه خلیج فارس  بسیار است. یکی از مزایای صادرات به کشورهای خلیج فارس این است که فاصله کمی با ایران دارند و مرزهای دریایی فراوانی با کشور ما دارند. بنابراین می توان در کوتاه ترین زمان، با کمترین هزینه و با سرعت بسیار زیادی صادرات را به کشورهای حاشیه خلیج فارس انجام داد.

از دیگر مزایای صادرات به کشور های حوزه خلیج فارس این است که این کشورها با کمبود افراد متخصص روبرو هستند. از طرفی دیگر مساحت این کشورها بسیار کوچک است و زمین های کشاورزی بسیار بزرگ در این کشورها وجود ندارد که حتی ممکن است در برخی موارد خاک آنها حاصلخیز نباشد. این مسئله باعث شده است که کشورهای حاشیه خلیج فارس به محصولات کشاورزی و غیر کشاورزی کشور ما نیاز داشته باشند و خریدار کالاهای ما باشند.

یکی دیگر از مزایای صادرات به کشور های حوزه خلیج فارس  داشتن جمعیت و افراد ثروتمند بسیار زیادی در این کشورهاست. این کشورها از نظر اقتصادی در وضعیت بسیار عالی به سر می برند و اکثر جمعیت آنها ثروتمند می باشند. بنابراین همیشه کالاهای صادر شده ایرانی در این کشور خریدار دارد. بیشتر کشورهای حاشیه خلیج فارس کشورهای آرام و بدون حاشیه هستند که می توان از این آرامش بی حاشیه و همچنین ثروتمند بودن آنها استفاده کرد تا بتوان انواع کالاها را به این کشورها صادر کرد.

نحوه صادرات از ایران به کشورهای مختلف

نحوه صادرات از ایران به روش های مختلفی انجام می گیرد. در ایران کالاها ممکن است به روش مستقیم و یا روش غیر مستقیم صادر شوند. در روش مستقیم شما بدون واسطه تجاری می توانید صادرات را انجام دهید. این روش سودآوری بیشتری دارد و شما دسترسی کامل به مشتریان دارید. اما معایب صادرات مستقیم این است که ریسک های زیادی دارد و همچنین باید زحمات بیشتری بکشید و نیاز به زمان زیادی برای سرمایه گذاری و تهیه زیرساخت برای صادرات دارید.

اما در نحوه صادرات از ایران  به روش غیر مستقیم شما از طریق واسطه به سایر کشورها محصولات خود را صادر می کنید. از مزایای این روش این است که شما زحمات کمتری متحمل می شوید و ریسک این روش کمتر است. از طرفی معایب صادرات غیر مستقیم این است که سود کمتری نسبت به صادرات مستقیم به دست می آورید. همچنین به بازار هدف خود تسلط کافی ندارید و با مشتریان نمی توانید ارتباط نزدیک تری داشته باشید.

صادرات یکی از پرسودترین مشاغل

یکی از پرسود ترین مشاغلی که در دنیا وجود دارد شغل صادرات است. برخی از کشورها انواع و اقسام کالاها را تولید می کنند و آن را به کشورهای دیگر صادر می کنند. چین یکی از کشورهایی هست که کالاهای تولیدی آن تمام دنیا را فرا گرفته و از این طریق در حال تبدیل شدن به قدرت اول جهان است.  تجارت بین الملل یک شغل بسیار پرسود است و می تواند یک سکوی پرتاب برای هر فردی باشد.

برای اینکه بتوانیم یک صادرات بسیار موفق داشته باشیم ابتدا باید کشوری که می خواهیم صادرات را برای آن کشور انجام دهیم به طور دقیق بررسی و نیاز سنجی کنیم و ببینیم آن کشور چه نیازهایی دارد. در مرحله دوم باید محصول مورد نیاز آن کشور را با کیفیت بسیار بالایی تولید کنیم. قدم سوم توجه به زیبایی ظاهری محصول است. ما باید محصولات خود را در بسته بندی های زیبایی قرار دهیم. بسته بندی ها و ظرف های شکیل و زیبا یکی از ملاک های مهم برای صادرات است.

 

کشور ما ایران به حدود ۱۵۰ کشور دنیا صادرات انجام می دهد که کشورهای حوزه خلیج فارس نیز جزو این کشورها می باشند. در این مقاله شما با مزایای صادرات به کشور های حاشیه خلیج فارس آشنا شدید. این کشورها جزو سودآورترین و نزدیک ترین مناطق به ایران هستند. وجود این کشورها یک نعمت و مزیت برای ایران است. چراکه ثروتمندی و نیاز بالای آنها باعث شده است که به یک منطقه تجاری بسیار مهم تبدیل شوند. اگر شما نیز تولید کننده ایرانی هستید می توانید با تجارت مستقیم و یا غیرمستقیم به این کشورها، علاوه بر کسب ثروت، به توان صادراتی کشور بیفزایید و قدمی مهمی برای پیشرفت میهن عزیزمان ایران بردارید.

 

مفهوم تجاری سازی چیست؟

تجاری سازی در واقع طبق آنچه در فرهنگ هریتیج نوشته شده است به معنی به کارگیری انواع روش های کسب و کار برای تولید سود معنی شده است. تجاری سازی فرایندی است که در آن ایده های علمی به محصولات و یا خدمات مورد نیاز بازار تبدیل می گردند. فرایند تجاری سازی موجب تبدیل علوم محض و دانش به محصول کاربردی و ثروت می گردد که در نتیجه آن شغل و ثروت برای مردم جامعه فراهم می گردد.

امروزه مهمترین راهکار ورود به یک کسب و کار موفق داشتن یک فن آوری جدید است و کلید فناوری نیز تجاری سازی ایده و دانش می باشد. در تمامی کشورها سعی می گردد با ایجاد پارک های فناوری و شرکت های دانش بنیان مسیر تبدیل ایده و دانش به تولید انبوه و صنعتی محصولات فراهم شده و پشتیبانی گردد.

در جهان امروز کشورهایی مثل چین و کره جنوبی با تکیه به همین راهکار تجاری سازی و تولید محصولات دانش بنیان توانسته اند اقتصاد خود را با رشد تولید مواجه کنند. بدون شک هر کشوری که شرایط و امکانات مورد نیاز برای شرکت های دانش بنیان را هموار کند با روند رشد تجاری سازی محصولات جدید مواجه خواهد شد.

 

مراحل تجاری سازی ایده تا کالا و خدمات
مراحل تجاری سازی ایده تا کالا و خدمات

 

مراحل تجاری سازی محصول چیست؟

هر کالایی پس از تولید باید راه خود را به بازار مصرف باز نماید. این راهیابی به بازار برای کالا های دانش بنیان دارای ریسک بالایی است. این کالا ها باید به جامعه معرفی شوند تا مورد توجه و استقبال مردم قرار گیرند. فرایند معرفی محصول یا خدمت جدید به بازار را تجاری سازی می گویند.

در تجاری سازی محصولات ممکن است سوالاتی در مورد مراحل و چگونگی اجرای این عمل در ذهن ایجاد گردد. این سوالات میتواند به شکل زیر باشد:

 

  • آیا ایده ای که به ذهن پژوهشگر خطور کرده است ارزش تجاری سازی و تولید محصول را دارد؟
  • مهمترین جنبه های یک ایده خوب و قابل تجاری شدن چیست؟
  • آیا با تولید محصول نهایی فرایند تجاری سازی پایان خواهد یافت؟

در پاسخ به این سوالات باید گفت که ایده های بزرگ باید قابلیت عملی شدن را داشته باشند. این ایده ها باید بتوانند قابلیت تبدیل به محصول شدن و یا خدمات قابل عرضه به بازار را داشته باشند.

هر ایده ای در واقع باید یک راه حل برای برطرف کردن محدودیت و شکاف موجود در مسیر پیشرفت باشد. این ایده ها توانسته اند با کمک ذهن یک فرد خلاق از مرحله نظریه و علم به کالا و محصول یا حتی خدمات تبدیل شوند و تولید شغل و ثروت نمایند.

 

گراف مراحل توسعه در تجاری سازی
گراف مراحل توسعه در تجاری سازی

 

تعریف شرکت های دانش بنیان

دانشگاه ها و مراکز علمی در گذشته فقط محلی برای کسب علم و دانش به صورت علوم محض و تئوری بوده اند. اینک سعی می شود تا پیوند بین دانشگاه با بازار به صورت ارتباط علمی دانش با صنعت محکم گردد. چنین پیوندی منجر به تولد و ایجاد شرکت هایی با عنوان شرکت دانش بنیان گردیده است. این شرکت ها در واقع سعی می کنند تا از ایده های خوب و علمی محصولات یا خدمات تجاری قابل فروش تولید کنند. بدون شک چنین دیدگاهی می تواند میزان سرانه تولید ناخالص ملی را افزایش دهد. در خصوص تجاری سازی و کارایی شرکت های دانش بنیان سه نظریه به صورت زیر مطرح می گردد.

  • نظریه اول معتقد است که تجاری سازی به صورت مدیریت یک زنجیره پیوسته است که از خلق یک ایده در ذهن آغاز شده و تا آخرین مرحله یعنی فروش محصول نهایی را پوشش می دهد. در این روش هدف کلی تولید یک محصول قابل فروش از یک ایده است.
  • در مدل دوم تجاری سازی مترادف با انتقال فناوری تولید و دانش فنی در نظر گرفته می شود. در این حالت شرکت ها بجای محصول نهایی ایده و دانش تولید شده را به خریداران خود عرضه می کنند. اگر چه در این مدل کالا و جنسی تولید نشده اما ایده تولید شده نیز قابلیت فروش و در نهایت تبدیل به کالا شدن را ممکن است داشته باشد.
  • در این حالت تجاری سازی عبارت است از توسعه و بهبود کمیت و کیفیت محصول نهایی تولید شده. در این مدل ایده تولید یک محصول جدید از مراحل مختلف بررسی عبور می کند و در طی آن شرکت بررسی میکند که آیا می توان این ایده را باز هم بیشتر توسعه داد یا اینکه باید آن را به همین شکل فعلی وارد بازار کرد. در این حالت مدیر شرکت باید تصمیم بگیر که در چه زمانی، در کجا، به چه کسی و چگونه محصول نهایی خود را بفروشد.
زنجیره تولید کالا از ایده
زنجیره تولید کالا از ایده

 

تفاوتهای تحقیق با توسعه و نو آوری در تجاری سازی:

تجاری سازی یک دانش فنی به بازار رساندن یک محصول است که نخست فقط یک ایده بوده است. به عبارت دیگر تجاری سازی باید قادر باشد که یک ایده را به محصول نهایی قابل فروش در بازار تبدیل کند. در شکل زیر می توانید تفاوت یک تحقیق علمی را با توسعه و فن آوری در محصولات ببینید:

تحقیق   توسعه و فناوری
ایجاد یک موقعیت سرمایه گذاری در آینده نامعلوم. ایجاد طراحی محصول و نمونه اولیه محصول.
تاکید بر خلق مفاهیم جدید. تاکید بر کارایی مبتنی بر هزینه.
ارزیابی با میزان علم تولید شده. ارزیابی با ثروت تولید شده.
ایجاد دانش جدید. استفاده از دانش جدید.

 

 بنابراین برای تبدیل یک فناوری جدید به محصول نهایی قابل فروش و موفق در   باید مراحل زیر را روی آن انجام داد.

  • ارزیابی بازار.
  • طراحی محصول.
  • مهندسی تولید.
  • مدیریت حقوق مالکیت معنوی.
  • توسعه راهبردی بازاریابی.
  • افزایش سرمایه مورد نیاز برای تولید انبوه.
  • آموزش افراد برای تولید و مصرف محصول جدید.

رعایت تمامی موارد فوق باعث میگردد تا با دستیابی به مشتریان خاص و بازار مصرف شرکت یا سازمان تولید کننده به سود اقتصادی مورد نظر خود دسترسی پیدا کند.

بنابراین فرایند توسعه فناوری و تبدیل ایده به محصول با کمک تجاری سازی باید در قالب زیر اجرا گردد.

  • تکمیل و بررسی کامل علم جدید.
  • تبدیل علم و ایده های جدید به فناوری.
  • تبدیل فناوری به محصول نهایی قابل فروش در بازار.

با در نظر گرفتن این مراحل و قوانین می توان سرعت پیشرفت تکنولوژی و کسب ثروت به همراه بازار کار برای سازمانها، شرکت ها و در نهایت مردم یک کشور را با تجاری سازی محصولات تضمین نمود.

آشنایی با روش های نوین توسعه کشاورزی در دنیا

در باب روش های نوین توسعه کشاورزی در دنیا، نوآوری در کشاورزی بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد.این صنعت با چالش های بزرگی از جمله افزایش مخارج تامین، کمبود نیروی کار و تغییر در سلیقه مصرف کنندگان مواجه است. شرکت های کشاورزی درک روزافزونی برای چاره اندیشی حل این چالش ها دارند.

نوآوری های فناوری در حوزه روش های نوین توسعه کشاورزی در دنیا حول موارد متعددی متمرکز است. به عنوان مثال کشاورزی عمودی در فضای داخلی، اتوماسیون و روباتیک، شیوه های مدرن گلخانه ای و هوش مصنوعی.

کشاورزی عمودی در فضای داخلی

از سری روش های نوین توسعه کشاورزی در دنیا  می توان کشاورزی عمودی در فضای داخلی را نام برد .این روش می‌تواند بازده محصول را افزایش دهد، بر مساحت زمین محدود غلبه کند و حتی با کاهش مسافت طی شده در زنجیره تامین، تأثیر کشاورزی بر محیط‌ زیست را کاهش دهد.

کشاورزی عمودی در محیط داخلی به معنای رشد محصولات روی هم در یک محیط بسته و کنترل شده است. با استفاده از قفسه های رشد که به صورت عمودی نصب شده اند، میزان فضای زمین مورد نیاز برای رشد گیاهان در مقایسه با روش های کشاورزی سنتی کاهش می یابد. مزارع عمودی برای رشد گیاهان به خاک نیازی ندارند. اکثر آنها یا هیدروپونیک هستند یا ایروپونیک . در هیدروپونیک گیاهان در یک محیط کوچک پر از مواد مغذی و آب رشد می کنند. در ایروپونیک ریشه های گیاه به طور سیستماتیک با آب و مواد مغذی پاشیده می شوند و از چراغ های رشد مصنوعی به جای نور خورشید استفاده می شود.

مزایای کشاورزی عمودی تولید مداوم محصول را تضمین می کند. از فضا به طور بهینه استفاده می کند. مصرف آب را کاهش می دهد. کاهش هزینه های حمل و نقل، نیروی کار و استفاده کارآمد از انرژی را به همراه دارد.

کشاورزی عمودی می تواند متغیرهایی مانند نور، رطوبت و آب را برای اندازه گیری دقیق در طول سال کنترل کند و تولید غذا را با برداشت های قابل اطمینان افزایش دهد. مزارع عمودی تا 70٪ آب کمتری نسبت به مزارع سنتی مصرف می کنند. نیروی کار نیز با استفاده از ربات‌ها برای رسیدگی به برداشت، کاشت و تدارکات کاهش می‌یابد و چالشی را که مزارع با کمبود نیروی کار فعلی در صنعت کشاورزی مواجه هستند، حل می‌کند.

کشاورزی در محیط کنترل شده به کاهش اثرات زیست محیطی مزرعه عمودی کمک می کند و برای مثال نیاز به آفت کش ها را از بین می برد. مزارع عمودی نیز به آب و هوا وابسته نیستند، بنابراین محصولات تازه را می توان در تمام طول سال کشت کرد.در حالی که کشاورزی عمودی در محیط داخلی مزایای منحصر به فردی را دارد، خروجی این مزارع به تنهایی برای تغذیه کل جمعیت کافی نیست.

اتوماسیون مزرعه

اتوماسیون مزرعه، که غالبا با “کشاورزی هوشمند” همراه است از دیگر موارد روش های نوین توسعه کشاورزی در دنیاست. امروزه فناوری، مزارع را کارآمدتر و چرخه تولید محصول یا دام را خودکار می کند. تعداد فزاینده ای از شرکت ها بر روی نوآوری رباتیک برای توسعه پهپادها، تراکتورهای خودران، دروگرهای رباتیک، آبیاری خودکار و ربات های بذر ،کار می کنند. اگرچه این فناوری‌ها نسبتاً جدید هستند، این صنعت شاهد افزایش تعداد شرکت‌های کشاورزیِ سنتی‌ای است که از اتوماسیون مزرعه در فرآیندهای خود بهره می‌برند.

پیشرفت‌های جدید در فناوری‌های مختلف از روباتیک و هواپیماهای بدون سرنشین گرفته تا نرم‌افزار بینایی کامپیوتری، کشاورزی مدرن را کاملا متحول کرده است. هدف اصلی فناوری اتوماسیون مزرعه پوشش دادن کارهای ساده تر و پیش پا افتاده است.

برخی از فناوری‌های اصلی که معمولاً توسط مزارع مورد استفاده قرار می‌گیرند عبارتند از: اتوماسیون برداشت، تراکتورهای مستقل، بذرکاری و علف‌های هرز، و هواپیماهای بدون سرنشین. فناوری اتوماسیون مزرعه به مسائل عمده ای مانند افزایش جمعیت جهانی، کمبود نیروی کار در مزرعه و تغییر ترجیحات مصرف کنندگان می پردازد. مزایای خودکارسازی فرآیندهای کشاورزی سنتی ،با حل مسائل مربوط به ترجیحات مصرف کننده و کمبود نیروی کار بسیار چشمگیر است.

گلخانه های مدرن

در دهه‌های اخیر،در راستای روش های نوین توسعه کشاورزی در دنیا صنعت گلخانه‌ای از تأسیسات مقیاس کوچک که عمدتاً برای اهداف تحقیقاتی و زیبایی‌شناختی استفاده می‌شوند (به عنوان مثال، باغ‌های گیاه‌شناسی) به تأسیسات در مقیاس بزرگ‌تر که مستقیماً با تولید مواد غذایی معمولی مبتنی بر زمین رقابت می‌کنند، تبدیل شده است.

تا حد زیادی به دلیل پیشرفت‌های فوق‌العاده‌ی اخیر در فناوری رو به رشد، این صنعت شاهد شکوفاییِ بی‌سابقه‌ای است. امروزه گلخانه‌هایی در مقیاس بزرگ و شهری محور  به‌طور فزاینده در حال ظهور هستند.

گلخانه‌های مدرن به طور روزافزون از نظر فناوری غنی می‌شوند و از چراغ‌های LED و سیستم‌های کنترل خودکار استفاده می‌کنند تا محیط رشد را کاملاً مناسب کنند. شرکت‌های گلخانه‌ایِ موفق به‌طور چشمگیری در حال گسترش هستند و تأسیسات رو به رشد خود را در نزدیکی مراکز شهری قرار داده‌اند تا از تقاضای روزافزون برای غذای محلی، صرف نظر از فصل، سرمایه‌گذاری کنند. برای انجام این شاهکارها، صنعت گلخانه‌ای نیز تحت تأثیر سرمایه قرار می‌گیرد و از منابع مالی خطرپذیر و سایر منابع برای ایجاد زیرساخت‌های لازم برای رقابت در بازار فعلی استفاده می‌کند.

هوش مصنوعی

ظهور کشاورزی دیجیتال و فناوری‌های مرتبط با آن، فرصت‌های جدیدِ داده‌ای را در روش های نوین توسعه کشاورزی در دنیا ایجاد کرده است. سنسورهای راه دور، ماهواره ها و پهپادها می توانند 24 ساعت در روز اطلاعات را در یک میدان کامل جمع آوری کنند. این حسگرها می‌توانند سلامت گیاه، وضعیت خاک، دما، رطوبت و غیره را کنترل کنند. میزان داده‌هایی که این حسگرها می‌توانند تولید کنند بسیار زیاد است .

هوش مصنوعی به کشاورزان این امکان را می‌دهد که از طریق فناوری پیشرفته (مانند سنجش از راه دور) درک بهتری از وضعیت موجود در زمین کشاورزیِ خود به دست آورند .

حسگرهای راه دور الگوریتم‌ها را قادر می‌سازند تا محیط یک مزرعه را به عنوان داده‌های آماری تفسیر کنند و می‌تواند برای کشاورزان به منظور تصمیم‌گیری مفید باشد. الگوریتم ها داده ها را پردازش می کنند. هرچه ورودی ها و اطلاعات آماریِ بیشتری جمع آوری شود، الگوریتم در پیش بینی طیف وسیعی از نتایج بهتر خواهد بود. هدفِ هوش مصنوعی این است که کشاورزان بتوانند از طریق تصمیم گیریِ بهتر برداشت محصولات بهتری را در مزرعه تجربه کنند.

مزایا و معایب حمل و نقل دریایی

حمل و نقل دریایی، یکی از بهترین روش ها جهت انتقال مسافر و جابجایی بار با انواع شناورها نظیر: کشتی، لنج، قایق و… می باشد. با استفاده از این روش، جابجایی کالاها آسان تر و تجارت جهانی موثرتر پیش خواهد رفت. در زمان های گذشته، جابجایی و حمل و نقل کالاها به وسیله چهارپایان انجام می شد. شاید آن موقع، کمتر کسی فکر می کرد که با استفاده از روش های جدید حمل و نقل کالا بتوان تجارت را به طور موثری به پیش راند. کم کم با اختراع شناورها و استفاده از نقشه جهت پیدا کردن مسیرهای دریایی، تاجران دریافتند که می توانند تجارت خود را از این طریق گسترش دهند. اینکه چرا بازرگانان و تاجران از این روش جهت حمل و نقل کالاهای خود استفاده می کنند، جزو سوالات مهمی بوده که در این مقاله قصد داریم به آن پاسخ دهیم.

آشنایی با انواع حمل و نقل دریایی

کشتی های باری به دلیل یک سری ویژگی ها و امکانات خاصی که دارند، امکان بارگیری آسان کالاها را از مبدا تا مقصد به راحتی میسر می کنند. این نوع کشتی های عظیم الجثه از توانایی حمل بار با حجم و وزن بالا برخوردار می باشند. یکی از مهمترین موضوعاتی که در این بین مطرح می شود، طریقه اجرا و پیاده سازی این نوع حمل و نقل آبی است. به طور کلی، دو روش جهت حمل و نقل کالاها از طریق مسیرهای دریایی وجود داشته که در مورد آنها توضیح مختصری خواهیم داد.

Cross Stuffing

Cross Stuffing در واقع، حمل و نقل آبی به روش مستقیم می باشد. در این روش، فرایند بارگیری از مبدا و تحویل کالا به مقصد به صورت مستقیم انجام می شود. هزینه پایین و زمان بسیار کوتاه جهت جابجایی کالا به مقصد از جمله مهمترین مزایای این نوع روش حمل و نقل به شمار می روند.

Transshipment

ترانشیپ، نام دیگر حمل و نقل آبی به روش غیرمستقیم می باشد. در این روش یک بندر واسط وجود داشته که کالاها بعد از بارگیری از مبدا به آنجا منتقل شده و سپس به مقصد ارسال خواهند شد. البته این روش در مقایسه با روش قبلی از هزینه بیشتری جهت حمل کالاها به مقصد برخوردار می باشد. حتی امکان دارد گاهی اوقات زمان زیادی طول بکشد تا بار در مقصد تخلیه شود. یکی از مهمترین مزایای این روش، اطمینان از ارسال سالم کالاها به مقصد می باشد.

Groupage shipping

یکی دیگر از روش های حمل و نقل دریایی، گروپاژ می باشد. این روش به آن دسته از بازرگانان و تاجرانی که حجم بار آنها کم می باشد، توصیه می شود. اکثر شرکت ها به دلیل جلوگیری از پرداخت هزینه زیاد حمل و نقل بارهای خود به این روش روی می آورند. گروپاژ دریایی، روشی کم هزینه بوده و نیازی به اتلاف وقت زیاد جهت حمل کالاها به مقصد نیست.

حمل و نقل دریایی چه مزایایی دارد؟

امروزه، حمل و نقل دریایی در مقایسه با سایر روش ها نظیر: حمل و نقل زمینی یا هوایی از محبوبیت بسیار ویژه ای برخوردار می باشد. جهت فهمیدن دلایل برتری حمل و نقل آبی با سایر روش ها نیاز است که به بررسی مزایای آن بپردازیم.

بسیار مقرون به صرفه می باشد

یکی از مهمترین مزایای حمل و نقل دریایی در مقایسه با سایر روش ها، هزینه پایین آن می باشد. در این روش، امکان حمل کالاها با وزن و حجم بالا توسط انواع مختلف شناورها به راحتی فراهم می شود. ثبات نرخ کرایه از جمله موارد دیگری است که اکثر شرکت های تجاری تمایل به جابجایی کالاهای خود از طریق مسیرهای دریایی دارند.

تغییر زیادی در نرخ کرایه دیده نمی شود

شاید برایتان جالب باشد بدانید که تغییر زیادی در نرخ کرایه حمل و نقل دریایی وجود ندارد. کرایه های حمل و نقل از یک ثبات قیمتی برخوردار می باشند. ایجاد هرگونه تغییری در نرخ کرایه باید توسط شناخته ترین شرکت های حمل و نقل آبی در دنیا انجام شود.

شرایط حمل کالاها با حجم زیاد به مقصد از این طریق مهیا می شود

یکی دیگر از مهمترین مزایای حمل و نقل دریایی این است که امکان جابجایی کالاها با حجم بالا از این طریق به راحتی مهیا می شود. محدودیت های جدی جهت حمل و نقل کالاها در سایر روش ها وجود دارد. از جمله این موارد می توان به محدودیت بارگیری کالاها به هنگام حمل توسط قطار یا هواپیما اشاره نمود. در حالی که  محدودیت بارگیری کالاها در شناورهای دریایی عظیم الجثه نظیر: لنج، کشتی و… وجود ندارد.

حمل کالاها با وزن زیاد به مقصد از طریق روش دریایی به راحتی میسر می شود

امروزه، کشتی های عظیم الجثه زیادی وجود داشته که امکان حمل بار تا وزن 500 هزار تن را به راحتی فراهم می کنند. برای مثال: کشور ما سالانه قادر به تولید 800 هزار تن رب گوجه فرنگی می باشد. تنها به دو کشتی بزرگ نیاز است تا بتوان این 800 هزار تن رب گوجه فرنگی را از طریق مسیرهای دریایی به سایر کشورها صادر نمود.

آشنایی با مهمترین محدودیت های حمل و نقل دریایی   

هر کدام از روش های حمل نقل اعم از دریایی، هوایی و زمینی از معایب مخصوص به خود برخوردار می باشند. حمل و نقل آبی هم دارای یک سری محدودیت ها بوده که در ادامه به مهمترین آنها اشاره خواهیم کرد.

  • شرایط نامساعد جوی، امکان ارسال بار به مقصد را با مشکل مواجه می سازد.
  • سرعت انتقال بار در این روش بسیار پایین تر از روش های حمل و نقل زمینی و هوایی می باشد.
  • امکان دارد به خاطر شرایط خاص سیاسی یا سایر موارد، امکان تحویل کالا به مقصد با تاخیر صورت پذیرد.
  • امکان رهگیری کالاها از این طریق در مقایسه با سایر روش ها بسیار دشوار می باشد.
  • در این روش، احتمال دریازدگی و بروز بیماری به دلیل تغییر شرایط آب و هوایی برای خدمه و مسافران کشتی وجود دارد.

حمل و نقل دریایی، یکی از بهترین روش ها جهت جابجایی بار از مبدا به مقصد مورد نظر از طریق مسیرهای آبی می باشد. این روش در مقایسه با روش های حمل و نقل زمینی و هوایی، بسیار مقرون به صرفه تر می باشد. اکثر بازرگانان و تاجران از این نوع روش جهت حمل و نقل آسان کالاهای خود به مقصد مورد نظر استفاده می کنند. تنها ایراد وارده به این روش را می توان در میزان سرعت انتقال و حمل کالا دانست. در این مقاله سعی نمودیم تا به طور خلاصه به معایب و مزایای حمل و نقل آبی اشاره نماییم. امیدواریم که محتوای مفیدی را در اختیار شما خوانندگان گرامی قرار داده باشیم.

 

بازاریابی خارجی و همه چیز در مورد آن

بازاریابی بین‌ المللی، بازاریابی در مقیاس جهانی است که تفاوت‌ها، شباهت‌ها و فرصت‌های عملیاتی جهانی را با هم تطبیق می‌دهد یا استفاده می‌کند تا به اهداف جهانی برسد. خواه یک سازمان کالاها و خدمات خود را در داخل یا در سطح بین المللی به بازار عرضه کند، تعریف بازاریابی همچنان اعمال می شود.

با این حال، زمانی که سازمان تصمیم به فروش در سراسر مرزهای بین‌المللی می‌کند، دامنه بازاریابی گسترش می‌یابد. این در درجه اول به دلیل ابعاد متعدد دیگری است که سازمان باید در نظر بگیرد. برای مثال، زبان تجاری سازمان ممکن است “انگلیسی” باشد، اما ممکن است مجبور باشد به “زبان فرانسوی” تجارت کند. این امر نه تنها به امکانات ترجمه نیاز دارد، بلکه باید شرایط فرهنگی فرانسه را نیز در نظر گرفت. انجام تجارت “به روش فرانسوی” ممکن است با انجام آن “به روش انگلیسی” متفاوت باشد. در بازاریابی بین‌المللی فرهنگ، مذهب و قوانین هر کشور بسیار مهم است. قوانین بازاریابی خارجی در هر کشور را در نظر بگیرید.

زمانی که نوبت به بازاریابی بین المللی و قوانین بازاریابی خارجی می‌ رسد باید در مورد انبوهی از سوالات پیچیده فکر کنید – همه چیز از انتخاب بازار هدف مناسب گرفته تا تدارکات، سازگاری محصول، قیمت گذاری، گمرک، قوانین بازاریابی خارجی و آمادگی شرکت شما برای صادرات.

فهرست طولانی چالش‌ها ممکن است ترسناک به نظر برسد، اما می‌ توانید با برداشتن گام‌ هایی برای آماده‌ سازی کسب‌ و کارتان و اتخاذ یک رویکرد استراتژیک با آن مقابله کنید. وقتی فهرستی دارید، محصول خود را با دقت بیشتری در نظر بگیرید – آیا برای هر یک از کشورهای فهرست شما مناسب است؟

تحقیقات بازار

چه کسی تعریف «بازاریابی» یا «بازاریابی استراتژیک» را بپذیرد چه نپذیرد، «بازاریابی» همچنان باید به عنوان یک فلسفه و مجموعه ای از فعالیت های کاربردی در نظر گرفته شود. به عنوان فلسفه ای که ارزش (یا رضایت مشتری) را در بر می گیرد. برنامه ریزی و سازماندهی فعالیت ها برای دستیابی به اهداف فردی و سازمانی، باید توسط همه اعضای یک سازمان درونی شود. زیرا بدون مشتریان راضی، سازمان در نهایت خواهد مرد.

به عنوان مجموعه ای از فعالیت های عملیاتی، بازاریابی شامل فروش، تبلیغات، حمل و نقل، تحقیقات بازار و فعالیت های توسعه محصول می شود. توجه به این نکته ضروری است که بازاریابی فقط یک فلسفه یا برخی از فعالیت های عملیاتی نیست. هر دو است.

در برنامه ریزی برای بازاریابی، سازمان باید اساساً تصمیم بگیرد که چه چیزی، به کدام بازار هدف و با چه آمیخته بازاریابی (محصول، مکان، قیمت، افراد، توزیع، ترفیع، بسته بندی، جایگاه یابی) بفروشد. اگرچه این اصول برنامه ریزی بازاریابی باید در هر جایی اعمال شود، اما هنگام بازاریابی در سراسر مرزهای ملی، تفاوت بین بازاریابی داخلی و بازاریابی بین المللی به طور کامل مشهود است.

نفوذ در بازار

مشخص است که در عصر “پست مدرن” بازاریابی، حتی مفروضات و اصول دیرینه بازاریابی مانند مفاهیم “نیازهای مصرف کننده”، “حاکمیت مصرف کننده”، “بازارهای هدف” و “فرایندهای محصول/بازار” به چالش کشیده شده اند. تأکید بر ظهور «مصرف‌کننده سفارشی» است، یعنی مشتری که عناصری از پیشنهادات بازار را می‌گیرد و تجربه مصرف سفارشی‌شده را از آن‌ها شکل می‌دهد.

نفوذ در بازار یکی از چهار استراتژی اصلی رشد کسب و کار است. این امر شامل تمرکز بر فروش محصولات یا خدمات با هدف افزایش سهم بازار است. هدف استراتژی های نفوذ در بازار افزایش تعداد مصرف کنندگانی است که محصول یک شرکت را نسبت به رقبا در بازار انتخاب می کنند.

بازاریابی استراتژیک

فرآیند بازاریابی استراتژیک شامل انجام تحقیقات و تعیین اهدافی است که اثربخشی و موفقیت استراتژی کلی بازاریابی را به حداکثر می رساند. بازاریابی استراتژیک روشی است که از طریق آن یک سازمان خود را از رقبای با تمرکز بر نقاط قوت خود برای ارائه خدمات و ارزش بهتر به مشتریان خود متمایز می کند.

روش های ورود به بازار

پس از آگاهی از قوانین بازاریابی خارجی کشور مقصد ، هنگامی که استراتژی کلی نفوذ به بازار را می دانید، باید در مورد نحوه انتقال کسب و کار خود به خارج از کشور تصمیم‌سازی کنید. گام بعدی توسعه‌ی استراتژی ورود به بازار است. این مهم معمولاً شامل عناصر زیر است:

اهداف روشنی را تعیین کنید. تصمیم گیری در مورد:

  • اهداف کسب و کار و سطح فروش هدفمند
  • محصول یا خدمات خاص برای صادرات
  • بازار هدف
  • آیتم های اقدام اصلی، جدول زمانی و بودجه

تحقیقات اولیه را در مورد بازار خود انجام دهید. این امر باید شامل موارد زیر باشد:

  • اندازه بازار
  • رقابت
  • پیشنهاد ارزش منحصر به فرد محصول
  • مقررات، صدور گواهینامه، تجارت و سایر موانع و فرصت ها

نحوه ورود خود را انتخاب کنید این گزینه ها عبارتند از:

  • با استفاده از توزیع کننده یا نماینده
  • خرید یا مشارکت با یک کسب و کار محلی
  • باز کردن محل فروش فیزیکی
  • فروش از طریق بازارهای آنلاین
  • ارائه فروش مستقیم تجارت الکترونیکی
  • فروش غیر مستقیم از طریق شرکت دیگری که به بازار هدف صادرات دارد
  • ترکیبی از چندین کانال توزیع
  • تامین مالی و بیمه را در نظر بگیرید.
  • به این فکر کنید که ممکن است برای سرمایه گذاری های خود در این زمینه به چه منابع مالی نیاز داشته باشید تا مطمئن شوید سرمایه در گردش مصرف نمی کنید. همچنین برای مواردی مانند خسارات حمل و نقل، عدم پرداخت به مشتریان خارجی و فسخ قرارداد بیمه را در نظر بگیرید.

وقتی سازمان‌ها به سازمان‌های بازاریابی جهانی تبدیل می‌شوند، معمولاً از یک پایگاه صادراتی نسبتاً کوچک به این سازمان تبدیل می‌شوند. برخی از شرکت ها هرگز از مرحله صادرات فراتر نمی روند. بنابراین، بازاریابی در خارج از کشور می‌تواند در هر نقطه‌ای از زنجیره «خارجی» به «جهانی» باشد. بهتر است در این مرحله توجه داشته باشیم که واژه‌های «بین‌المللی»، «چند ملیتی» یا «جهانی» اکنون توصیف‌هایی نسبتاً منسوخ شده‌اند. در واقع “جهانی” جایگزین اصطلاحات دیگر شده است. بازاریابی “خارجی” به معنای بازاریابی در محیطی متفاوت از پایگاه اصلی است که شکل اصلی آن “صادرات” است. با گذشت زمان، این امر ممکن است به یک بازار عملیاتی به جای یک بازار خارجی تبدیل شود.

اگر بازار خود را به صورت استراتژیک محدود کنید و منابع را در آنجا خرج کنید، آن وقت است که می توانید فروش صادراتی قابل توجهی داشته باشید. بسیاری از کارآفرینان این اشتباه را مرتکب می شوند که تلاش می کنند در آنِ واحد سرتاسر جهان خدمات بدهند. بسیاری از صاحبان کسب وکار هیچ استراتژی ای ندارند و هر سرنخی را دنبال می کنند. با یک رویکرد استراتژیک و چاشنی ِ دانش ِ قوانین بازاریابی خارجی بازار هدف می توانید نتایج خود را بهبود بخشید.